pühapäev, 23. detsember 2012

Gruusia 2010 - Tagasi kodus


Olgu mujal kuitahes hea, kodus on siiski parem! Eile varahommikul kell 5.51 toppisime ennast Risto autosse ja kihutasime lennujaama. Kõik formaalsused vormistatud, tegime ka mõned ostud veini ja chacha näol, et oleks, millega küllatulevaid sõpru kostitada. Muidugi tekkis meil Riias samade pudelitega probleem, sest tulime ju mitte EL-ist ja oleksime  pidanud seetõttu uuesti turvakontrollist läbi minema, kus meie vedelik oleks igal juhul konfiskeeritud. Õnneks lahke Läti turvakontrollija andis head nõu terminalist lahkuda ja uuesti ennast lennule tshekkida ning minu reisikott, mille mulle sünnipäevaks kinkisid A- klubi tüdrukud ja mis marjaks ära kulus, pagasisse ära anda. Nii tegimegi, maksin täiendavad 15 eurot ja probleem oligi lahendatud.

Lennuk maandus vihmasesse Tallinnasse umbes kell 12.20, koju jõudsime lõpuks kella 2 paiku. Ohkasime kergendatult - tänu Reijo hoolitsusele oli maja alles ja suisa soojaks köetud, ka  vanaema oli elus ja külmkapis leidus isegi üht-teist söödavat . Salajas tõotasin endale, et selleks aastaks mulle igasugusest reisimisest ja eriti lennukiga lendamisest jätkub! Neid lendamisi võib juba kolme käe sõrmedel kokku lugeda, mida saan selle aasta kontosse kirjutada. Aitab!

Kõige lõpuks tahan tänada kõiki eestlasi, kellega oli võimalus Gruusias kohtuda, s.h. vastutulelikke Eesti saatkonna töötajaid, kes lahkelt näitasid saatkonda ja tutvustasid oma tööd ja peab tunnistama, et  minu arusaamise järgi ei ole see kerge - olla kaugel kodust ja esindada oma riiki. Tänusõnad ka Avivale, kes  nõustus olema meie giidiks külmal ja tuulisel pühapäeval teekonnal Mtskhetasse. Ristole suur tänu võõrustamise eest! Nüüd on see kauge kant nähtud ja süda rahul!

P.S. Pildid on mul juba arvutisse tõmmatud, kuid ei ole veel segeks saanud nippi, kuidas neid korraga siia keskkonda tõmmata, ühe pildi allalaadimine võtab  kuratlikult aega. Ehk oskab keegi soovitada? FB-sse on neid lihtsam sokutada.

P.P.S. Kui kedagi huvitab.siis tänahommikused numbrid kaalu peal olid üsna kesised - vaid 65,3 eeldatud 71,1 asemel...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar